Long Tail

Ahol a polcok végetérnek, ahol a klasszikus boltok alapterülete elfogy, OTT kezdődik a Long Tail piaca! Avagy..."A végtelen választék átirja az üzlet szabályait" (Chris Aanderson)

Friss topikok

Linkblog

HTML

"Hogyan jutsz át egy megosztásra épülő hálózaton? " By Doransky

2008.11.20. 08:01 | vallalkozasiotletek.com | Szólj hozzá!

Az interneten kívűl már nincs is élet?!

 

Doransky gondolatébresztő írását továbbgondolva, sőt bizonyos értelemben visszamenve, technológiában, időben...




A poszt abból a koncepcióból indul ki, miszerint online zárt közösségeket alkotunk, blogok, mikroblogok formájában. Ez a "zártközösség" pedig sokkal erősebben szűri az infókat, ami igaz is, hisz az ajánlati marketing erre alapoz. Olyan érzesem támad, mint ha már le is írnánk az offline kapcsolatainkat.



Itt jegyezném meg, hogy véleményem szerint, pont akkor és pont ott lesz nagy durranás a webakárhányas rendszerben, amikor egy olyan és a valóban nagy tömeget megmozgató "kapcsolati"portál vagy valami jön létre, ami az online kapcsolatokat képes offline kapcsolatokká konvertálni. Sőt képes előnnyé, haszonná tenni mindazt a kapcsolati tőkét ami az online közösségekben potenciálisan ma is benne van.



Kétség kívül nagyon erősen hatnak ránk, a virtuális ismerőseink is. Az ő ajánlásuk mérvadó, de ezen közösségek hangadókat is rejtenek. Valamilyen szinten választ adva Doransky kérdésére ( "Hogyan jutsz át egy megosztásra épülő hálózaton?").


Talán ez lehet egy megoldás, hiteles hangadókat, modern közösségszervezőket találni.



Szaktekintélyeket bértollnokként?


Meglep a saját gondolatmenetem... - hisz tudni kell ez rejt némi kockázatot, a szakértőnek, aki "eladja magát", de tán a célközönségnek is. Idővel az egész koncepció is sérülhet, mivel erre ki fog alakulni egy szűrés, csak ezt már úgy fogom hívni, hogy gyanú! A szakértők, a Guruk hitelvesztése!




Szerintem ebben a nagy webakárhányas világban, nagyon figyelmen kívül hagyjuk a levlisták, a fórumok kompetenciáját is amellyet offline kapcsolatainkat már néhányan annullálják.

Címkék: média trendek marketing blog onlinemarketing üzlet business értékesítés long tail célközönség pozicinálás közösségi marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://longtail.blog.hu/api/trackback/id/tr100778930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása