Long Tail

Ahol a polcok végetérnek, ahol a klasszikus boltok alapterülete elfogy, OTT kezdődik a Long Tail piaca! Avagy..."A végtelen választék átirja az üzlet szabályait" (Chris Aanderson)

Friss topikok

Linkblog

HTML

Publikálj vagy dögölj meg! ( nem én találtam ki, de igaz!)

2008.10.15. 04:17 | vallalkozasiotletek.com | 3 komment

Egy poszt azoknak akik az üzletet is látják!


Erős szavak... - Mondod TE

A bannervakság után, már szinte mindenféle reklámvakság idejét éljük, és fogjuk egyre jobban, egyre többen. Szóval a helyzet fokozódik! ;)

A hírlevél sem képes olyan eredményre legtöbbünk bizniszében, mint akár csak 5 éve. A Bannerekre kattintás is egyre soványabb, advörc és társai, okos stratégia és okos címsor esetén még, szo-szo... Lássuk be már egyik sem a régi, persze vannak még kiaknázható lehetőségek, tán még potenciál is.

De már nem elég kreatívnak lenni, már több kell, már pengeéles célzás, válogatott szűrt kulcskifejezés/ek... és ÜTŐS, mellbevágó lendingpédzs.

Tudomásul veszem vagy nem tök mindegy, de ebben a webbkettes meg akárhányas világban, a szosöl médiák korában nincs más választásod. Vagy milliókat költesz, PPC, DM vagy akármilyen kampányokra vagy igénybe veszed amit a webkettő a szosöl meg ilyenek kínálnak.

Nem azt mondom, hogy mind, azt meg főleg nem, hogy kizárólag ingyenes megoldások. Azt viszont igen, hogy valóban megoldások egy kis cégnek is.

Az ezermesterek kora már lejárt! Ma már specialistákat keresnek!

Csak egy szösszenet kicsit elkalandozva, ma már az informatikus 12 kettő egy tucat. Ha "csak" informatikus vagy akkor csak egy a sok közül, mondhatni egy senki, de ezt mondhatom akkor is ha csak sarki fűszeres vagy a sok közül, és még sorolhatnám...

Kanyarodjunk vissza példa beli informatikushoz: ha már mondjuk Linux rendszergazda már közelebb vagyunk a modern gazdagságtanhoz...

Még mielőtt kiadod a médiafelelősőd útját!


TIPP , hogyan használd webkettő eme forradalmi és gyakran ingyenes lehetőségeit!

 


1. Klasszikus online utat járó barátom, hegyezd ki a füled egy speciális igényre éhező közönség meghallására!
 2. Gondolkodj közönséged, fejével és beszélj az ő nyelvén! Ez rólam beszél! – Gondolja az olvasód!
 3. Jelenj meg a lehető legváltozatosabb módokon:
            - E-Book: wordben megírod, megformázod,  dokumentumból pdf formátumba varázsolod aztán terjeszted. Terjeszted E-Mail-ben, és biztatod elégedett olvasóid. A doc2pdf konvertálást megteheted, hagyományos asztali alkalmazással ( pl: primopdf; letölthető: www.primopdf.com). Egyszerű alternatívát jelenthet a Google online irodai szolgáltatása Docs.
            - küldj be témádba vágó cikkeket pl.  a http://netpreneur.hu/ -ra
            - Oszd meg a tudásod a wikipedián (http://hu.wikipedia.org ) , illetve a Google kissé újragondolt „wiki” szolgáltatásán a Google Knolon (http://knol.google.com/k)
            - hu.shvoong.com

PP

A bejegyzés trackback címe:

https://longtail.blog.hu/api/trackback/id/tr94714677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Susybaby · http://www.szerelemblog.blog.hu 2008.10.16. 00:10:22

És....Látogasd meg a blogomat...és....:-) ingyen van, és még jó is...:-)))) És....a többit rád bízom....:-)))

Susybaby · http://www.szerelemblog.blog.hu 2008.10.16. 00:13:11

Csak hülyéskedek. Egyébként tényleg brutális a verseny. Viszont van egy pozitív oldala is a fejlődésnek: a szélessávú internet olcsóbbá válásával azok a rétegek is megjelentek a neten, akik eddig nem is tudtak róla hogy van ilyen, és ez új, nagy piacot jelent.

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2008.10.16. 02:16:01

SusyBaby,

Remek a blogod és tényleg "ingyévan!" ;)
Pár gondolatot írok hamarosan oda is! :))

"internet olcsóbbá válásával"

Ezt úgy hívják, hogy a "termelő eszközök" demokratizálódása! Ugyan ez játszódott le anno amikor a Beatlessék és a hasonszőrűek, egy garázsban alapítottak világra szóló bandát, vagy éppen egy "mikroszoftot!" Aztán ez történt amikor a nyomtatás elérhető árfekvésbe került, a fotónyomtatásról ne is beszéljünk.

[ Érdekes tapasztalat: nem rég kényszerből, hamar-hamar kellett faxolnom postáról, tudod mennyit kóstált a db A4es oldal? cirka 1300 HuFott! ]

Nem csak piacot jelent a szolgáltatóknak, de elképzelhetetlen lehetőséget az egyszerű embernek is. Nagyon sokan ugyan nem ismerik fel a benne rejlő potenciált, megint mások hibásan értelmezik a lehetőséget

LT
süti beállítások módosítása